Сироїд каже, що спецпенсії чиновникам лишили. Поки

Сироїд каже, що спецпенсії чиновникам лишили. Поки

Укрінформ
Щойно ухвалений новий закон про державну службу зберігає норму про нарахування спеціальних пенсій для осіб, які мають стаж держслужби понад 10 років.

Про це заявила журналістам у кулуарах Верховної Ради віце-спікер Оксана Сироїд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поки що залишилася норма в законі, відповідно до якої ті люди, які мають досвід державної служби 10 і 15 років, можуть отримати пенсії у розмірі 60 і 80 відсотків відповідно. Частково спецпенсії збереглися, але лише для тієї категорії осіб, які мають великий досвід державної служби», - сказала Сироїд.

Водночас вона зазначила, що до питання призначення пенсій державним службовцям ще повертатимуться, оскільки ухвалений закон набирає чинності з 1 травня 2015 року й протягом цих 5 місяців ще напрацьовуватиметься база з приведення у відповідність законодавчих норм.

«Я думаю, що ми ще повернемося до цього питання. Ще поки набере чинності закон, до 1 травня ми ще зможемо переглянути і можливо знайти компромісне рішення», - додала заступник Голови ВР.  

Під час розгляду в сесійній залі закону про державну службу народні депутати кілька разів намагалися проголосувати поправку, подану народним депутатом від "Радикальної партії" Юрієм Шухевичем, щодо скасування будь-яких спецпенсій для всіх без винятку державних службовців, проте необхідної кількості голосів це рішення так і не набрало.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-