Боєць «Альфи» загинув, рятуючи дитину одного з диверсантів - СБУ

Боєць «Альфи» загинув, рятуючи дитину одного з диверсантів - СБУ

Укрінформ
Співробітник ЦСО "Альфа", який загинув при захопленні диверсантів у Києві, неодноразово брав участь у бойових діях у зоні проведення АТО.

Також він має нагороди.

Досвідчений спецпризначенець загинув, рятуючи 7-річну дитину одного з членів ДРГ, яку диверсанти фактично використовували в якості заручника.

Про це у четвер на брифінгу у Києві повідомила речник голови СБУ Олена Гітлянська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова йде про те, що в квартирі перебувала дитина. Нашим спецпідрозділам вистачає фаховості для того, щоб цю операцію провести швидко, миттєво і без втрат. Але враховуючи небезпеку людей, які перебували у цій квартирі і те, що усі затримання потрібно було провести одночасно, що батько дитини, яка перебувала у квартирі, був членом ДРГ (і до речі, зараз перевіряється і причетність матері), а дитина була весь час з ними, тому ми не могли інакше, ніж спочатку рятувати дитину, а потім знешкоджувати цих диверсантів. Тому фактично ціною власного життя спецпризначенці і знешкодили небезпечних диверсантів і врятували дитину. Тому мова про прорахунки не йде", - повідомила вона.

Гітлянська повідомила, що загиблий спецпризначенець мужньо боровся на передовій у зоні проведення АТО, пройшов не один бій та має багато нагород. Поки в СБУ не розголошують його ім'я та прізвище.

У спецслужбі також вказали на те, що в квартирі знаходилася вибухівка - вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, чотири кілограми тротилу та більше сорока гранат. Саме тому спецпризначенцям потрібно було діяти швидко та рішуче, оскільки існувала загроза спрацювання вибухових пристроїв у житловому будинку.

Водночас, час та місце операції були обумовлені тим, що необхідно було проводити активні заходи по усім адресам членів ДРГ одночасно в різних місцях.

"Ми втратили свого товариша. І ми не оцінюємо результати цієї операції, як наш успіх. Тому що дійсно постраждали наші співробітники", - додав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-