У Нідерландах певні: Україна поверне картини, якщо вони в неї

У Нідерландах певні: Україна поверне картини, якщо вони в неї

Укрінформ
Уряд Нідерландів не має сумнівів у готовності України допомогти із розслідуванням викрадених у нідерландському музеї картин. 

Про це заявила у вівторок міністр торгівлі і розвитку співробітництва Нідерландів Ліліан Плоумен під час години запитань до уряду у голландському парламенті, інформує голландське видання AD.nl.

За словами міністра, Україна під час контактів з Нідерландами заявила про повну готовність співпрацювати для повернення викрадених у голландському музеї картин. "У нас нема підстав сумніватися у цьому", - сказала Плоумен.

Водночас вона назвала це "дуже сумною" ситуацією і висловила сподівання, що картини незабаром повернуть у Нідерланди.

Раніше нідерландський музей Westfries у Хорні повідомив, що в липні 2015 року дві людини, які представилися як учасники українського добровольчого батальйону, повідомили в голландське посольство в Києві, що володіють повною колекцію картин, вкрадених з Westfries у 2005 році. Особи, які звернулися в посольство, як доказ представили фото однієї з картин, де в кадр також потрапив свіжий номер однієї з українських газет.

Колекція зникла із Westfries у ніч на 9 січня 2005 року. Загалом зникли 24 картини і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції XVII і XVIII століття. Нині представники музею припускають, що вкрадені витвори мистецтва мають намір перепродати третім особам, тому піддали інформацію розголосу, аби застерегти потенційного покупця від придбання крадених шедеврів.

Фото: музей Westfries 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-