Аваков про зарплату Деканоїдзе: Не вважаю, що це багато

Аваков про зарплату Деканоїдзе: Не вважаю, що це багато

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, скільки на місяць отримуватимуть українські поліцейські - від глави Національної поліції до рядового.

Про це він заявив у вівторок на брифінгу в Києві після публічного звіту членів Кабміну щодо виконання Програми діяльності уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Глава Національної поліції отримуватиме 98 тис. грн. Не вважаю, що це багато, вважаю, що це той рівень, якого ми повинні вимагати, і при якому глава Національної поліції може не брати хабарів і не викручуватися", - сказав він.

За словами Авакова, у проекті заробітних плат, який підтримав Кабмін, мінімальну зарплату рядового поліцейського встановлено на рівні 6200 гривень.

"Я вважаю, що це той мінімум, про який можна говорити як про мінімальний корупційний мінімум", - зазначив він.

Міністр також привів у порівняння рівень заробітної плати поліцейського у Російській Федерації, де поліцейський, за словами Авакова, отримує 480 американських доларів, і у Білорусі - близько 200 доларів.

"Якщо ми хочемо побудувати справедливе суспільство, позакорупційне, ми маємо правильно платити поліцейському й повинні вимагати від нього працювати", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-