Клімкін розкрив деталі справи вкрадених голландських картин

Клімкін розкрив деталі справи вкрадених голландських картин

Укрінформ
Питання про вкрадені у нідерландського музею картини, які нібито перебувають на Донбасі, вирішує Міністерство внутрішніх справ України разом з посольством Нідерландів в Україні.

Про це журналістам повідомив міністр закордонних справ Павло Клмікін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Голландська сторона порушила це питання під час нещодавнього візиту Президента до Голландії. Наше Міністерство внутрішніх справ працює над цим питанням. Звичайно, додаткові складнощі створило те, що після того, як були отриманні повідомлення, причому не стовідсоткові повідомлення, про наявність частини картин, музей сам почав переговори. Яким чином йдуть ці переговори - невідомо. Зараз до цього підключилося і МВС, і посольство Голландії контролює цю ситуацію", - зазначив він.

Клімкін висловив сподівання у тому, що скоординовані зусилля приведуть до успіху.

"Це питання дуже важливе для нас. Так само це - важливе питання для тих, хто намагається зіпсувати наш імідж. Це особливо важливо в контексті референдуму, який відбудеться 6 квітня у Голландії", - заявив глава МЗС.

"Питання картин - це питання з багатьох сторін іміджеве", - додав міністр.

Раніше західні ЗМІ повідомляли про те, що представник Музею Західної Фрісландії (Нідерланди) Артур Бранд заявив, що колекція з 24 викрадених у 2005 році картин перебуває у батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна 50 млн євро. Як стверджує представник музею, батальйон має зв'язки "на найвищому політичному рівні".

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України перевіряє оприлюднену інформацію щодо цього питання. Водночас джерело у правоохоронних органах України раніше повідомило, що офіційні структури Нідерландів не зверталися до українських правоохоронних органів та Міністерства закордонних справ України щодо цих картин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-