Бойовик

Бойовик "Джан" рік ховався від тюрми - жив відлюдником і заплутував сліди

Укрінформ
У Красноармійському районі Донецької області викрито бойовика, який протягом року тричі змінив місце проживання.

Про це повідомляється на сайті МВС.

"У 2014 році 44-річний чоловік з позивним "Джан" чергував на блокпостах у Слов’янську та після відступу до Донецька брав участь у бойових діях в районі Мар’їнки. Покинувши лави бойовиків, ретельно переховувався, неодноразово змінюючи своє місцезнаходження. Наразі підозрюваного затримано, йому загрожує до 8 років ув’язнення", - зазначили у відомстві.

Встановлено, що на початку червня 2014 року "Джан" разом з двома мешканцями Красноармійська виїхав до Слов’янська, де вступив до роти так званого "ополчення ДНР" під командуванням бойовика з позивним "Сапсан".

У Слов’янську затриманий чергував з автоматом в руках на 4 блокпостах – у районі залізничного вокзалу, біля колишнього лінійного відділу міліції, в районі ринку та на перехідному мосту через залізничну колію. В обов’язки бойовика входила перевірка документів громадян та здійснення догляду транспортних засобів.

За словами підозрюваного, спочатку командири бойовиків обіцяли їм не лише гідну зарплатню, а ще й можливість поживитися за чийсь рахунок, наприклад, під час чергування на блокпостах. Але, розчарувавшись у грошовому забезпеченні та зрозумівши, що на війні вкрасти нічого, терористи потроху почали розходитися по домівках.

"Наприкінці серпня 2014 року підозрюваний добровільно вийшов з лав бойовиків, виїхав до Красноармійська та до грудня 2014 року жив у колишньої співмешканки, після чого деякий час переховувався від правоохоронних органів за місцем реєстрації – с селі Нове Запоріжжя Гуляйпільського району Запорізької області", - додали в МВС.

Починаючи з березня, чоловік мешкав у своєї матері у місті Родинське Красноармійського району. Відчуваючи небезпеку з боку правоохоронців, він ретельно переховувався та намагався якомога рідше виходити з помешкання, майже ні з ким не спілкувався.

Незважаючи на прагнення підозрюваного "заплутати слід", про що свідчить неодноразова зміна місця проживання, співробітникам управління кримінальної поліції все ж вдалося встановити його особу. Наразі колишній бойовик затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" ККУ. Підслідному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, вирішується питання щодо обрання відносно затриманого запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-