Влада подякувала армії: Боєздатні ЗСУ - заслуга патріотів

Влада подякувала армії: Боєздатні ЗСУ - заслуга патріотів

Укрінформ
У День Збройних Сил України військовослужбовців, працівників ЗСУ та ветеранів привітали зі святом керівники держави.

Як наголосив Президент Петро Порошенко, Україна пишається своїм військом і довіряє йому.

"Фактично наново відродившись в умовах війни, українська армія пройшла горнило випробувань, зміцніла, набула безцінного бойового досвіду і впевненості у своїх силах та зламала загарбницькі плани озброєного до зубів ворога. Боєздатні Збройні Сили України - це здобуток і заслуга мільйонів українців, істинних патріотів своєї держави, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії, вміло воюючи на передовій, тренуючись на військових полігонах та працюючи на оборонних підприємствах", - сказав Глава держави у привітанні, поширеному президентською прес-службою.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також відзначив, що за останні два роки Українське військо здійснило потужний прорив і пройшло шляхом історичних перетворень: із напівзруйнованого та пограбованого воно перетворилось у могутнє і дієздатне, здатне дати рішучу відсіч і відкинути ворога.

"Величезна робота із реформування Збройних Сил попереду, але Армія щодня нарощує своє оснащення, озброєння, боєздатність. Однак найбільша цінність нашого війська - це ви, його солдати та матроси, прапорщики і мічмани, офіцери і генерали. Ваша стійкість і героїзм, професіоналізм і відданість Вітчизні - надійна запорука миру на нашій землі, суверенітету України, її поступу до європейської сім'ї народів", - йдеться у вітальному слові глави уряду.

Спікер Володимир Гройсман запевнив військових, що Верховна Рада України і надалі робитиме все необхідне, щоб український народ відстояв свою незалежність та право на власний вибір.

"Сьогодні найтепліші слова підтримки - бійцям, які на передовій забезпечують мир і спокій у наших домівках. Нехай береже вас Господь і в щоденній нелегкій службі зігріває душу вдячність всіх українців. Вірю, ми переможемо, бо "за вас правда, за вас сила. І воля святая!" - наголосив він.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов побажав військовим непохитної віри в перемогу й звернувся до історії.

"Кращі бойові традиції Української армії формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до Другої світової війни. І зараз наші герої дають рішучу відповідь агресору та сповнені звитяги йти до кінця, до остаточної перемоги над ворогом. Саме тому в нас немає сумнівів: Українська армія вкотре підтвердила, що вона є націoнальнoю гoрдістю, надійним гарантoм стабільнoсті та безпеки держави", - зазначив він.

Керівники держави подякували усьому особовому складу Збройних Сил України за сумлінне виконання конституційного обов’язку, відвагу, героїзм та самопожертву, продемонстровані у ході антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Вони висловили переконання, що Збройні Сили надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-