Українська діаспора США передала медобладнання для військового госпіталю

Українська діаспора США передала медобладнання для військового госпіталю

Укрінформ
У Національному військово-медичному клінічному центрі відбулася урочиста церемонія передачі військовим лікарям медичного обладнання, наданого українською діаспорою США.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Дуже символічно, що саме сьогодні, у Міжнародний день волонтера, відбувається передача гуманітарної допомоги від Української діаспори Сполучених Штатів Америки, - підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Валерій Чалий. - Адже роль, яку сьогодні відіграють волонтери, є дуже цінною. І я вдячний нашим активістам, які сьогодні працюють по всій Америці, і волонтерам інших організацій, і церквам, де українська діаспора дуже активна, за те, що це відбувається дуже організовано і скоординовано"

За словами Почесного консула України у штатах Вашингтон та Орегон Валерія Голобородька, це не єдиний проект, і завдяки посольству до США на відпочинок змогли приїхати діти, а також сироти і вдови тих, хто загинув під час антитерористичної операції на сході України.

У свою чергу, начальник Національного військово-медичного клінічного центру генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук подякував організаторам акції за допомогу та запевнив, що надане медичне обладнання буде використано, аби максимально допомогти пораненим бійцям, які лікуються у госпіталі.

"Для того, аби лікар мав змогу надавати якісну і повноцінну допомогу, лише його знань на жаль недостатньо. В арсеналі медика має бути якісне обладнання, сучасні засоби діагностики та необхідні ліки. І допомога, яку ми сьогодні отримали, буде використано за призначенням, на всіх рівнях", - наголосив він.

Як зазначили в МОУ, українці американського штату Вашингтон, за підтримки організації «Коло Турботливих Друзів» та Посольства України в США, зібрали та надіслали до Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний Госпіталь» 40-футовий вантажний контейнер з медичним майном. Вміст вантажу складає біометричне та діагностичне обладнання, засоби гігієни, одноразовий лікарський одяг, витратні матеріали, тощо. Загальна вартість допомоги склала понад 800 тисяч доларів США.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-