На Луганщині службових собак вдягли у бронежилети

На Луганщині службових собак вдягли у бронежилети

Відео
Укрінформ
У Луганський прикордонний загін, де служать майже 30 інспекторів-кінологів зі службовими собаками, волонтери привезли бронежилети для собак.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«У Луганському прикордонному загоні несуть службу майже 30 інспекторів-кінологів із службовими собаками, що дає змогу набагато якісніше виконувати службові завдання з охорони держкордону та на лінії розмежування в районі проведення АТО», - йдеться у повідомленні.

Для вирішення побутових питань та умов утримання службових тварин активно долучаються і волонтери. Протягом місяця інструктори-кінологи зі службовими собаками отримали від волонтерів допомогу у вигляді корму, будок, ланцюгів, ліків, імітаторів запахів тощо.

Крім того, днями у прикордонний загін волонтери привезли бронежилети для службових собак, які були виготовлені на одному з київських підприємств за кошти волонтерів. Такі засоби захисту мають вберегти службових собак від ударів камінням і палицями, холодної зброї, куль, а також від осколків. Бронежилет для чотирилапих захисників складається з шийної та грудної секції, що з'єднані між собою і регулюються залежно від її розмірів та майже не обмежує свободи їх пересування.

На даний час під час зборової підготовки кінологів, що нині проходить у Луганському прикордонному загоні, ці бронежилети пройдуть перевірку, після чого інспектори-кінологи нададуть свою оцінку, чи придатні вони для застосування на практиці.

Загалом за допомогою службових собак на ділянці Луганського прикордонного загону з початку року виявлено 26 одиниць зброї, понад 26 тис. боєприпасів та більш як 11 кг вибухівки.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-