Коломойський: Приватбанк - священна корова, у бік якої я навіть боюся дивитися

Коломойський: Приватбанк - священна корова, у бік якої я навіть боюся дивитися

Укрінформ
Український олігарх Ігор Коломойський каже, що "ніколи в житті" не поставив би на кон "ПриватБанк", інтереси вкладників та інших акціонерів.

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

Так, у відповідь на репліку журналіста, що "ПриватБанк" можна назвати політичним активом, Коломойський заявив: "Припиніть займатися спекуляціями! Є регулятор, є банк, є банківська система. Так, я там акціонер. І повірте мені, я б ніколи в житті не поставив на кон - як би у мене не складалися обставини - "ПриватБанк", інтереси вкладників та інших акціонерів".

За словами Коломойського, для нього "насамперед, це - відповідальність перед тими, хто довірив "Приватбанку", в якому я є акціонером, свої гроші. У мене навіть думки б не виникло шантажувати такими речами. Тобто це - не актив. Це - священна корова, яка стоїть десь там на постаменті і у бік якої я навіть боюся дивитися. Я принципово не втручаюся в роботу... Я допомагаю Дубілету: де порадою, де якимись методичними речами. Як бізнесмен, можу допомогти. Але немає ніяких команд, розпоряджень. Менеджмент повністю незалежний. А я просто сиджу на пороховій бочці і думаю: тільки б з "ПриватБанком" було все добре, щоб він процвітав і раділи вкладники".

Як наголосив Коломойський, "банк працює нормально. Гонтарева (голова НБУ – ред.) - великий фахівець своєї справи. Вона намагається бути поза політикою. І регулятор сьогодні незалежний ні від кого. Так, голова НБУ призначається Президентом. Але, формально, це - незалежний орган. Він повинен діяти згідно з нормативами і вимогами МВФ".

На запитання: "Тобто "Приват" не є предметом шантажу влади з вашого боку"?, бізнесмен заявив: "Це навіть безглуздо обговорювати. У мене не було таких намірів ні при Кучмі, ні при Ющенкові, ні при Януковичі. "ПриватБанк" - це 40% ринку. Величезна кількість вкладників. Я що псих, терорист, який бере в заручники своїх вкладників? Люди в банку тримають гроші, які завтра можуть їм знадобитися на операцію, на купівлю продуктів, на щось іще. А ви пропонуєте в заручники їх узяти? Це ж тероризм"!.

Фото: http://lb.ua, Макс Левин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-