ФСБ знайшла ще одного українського

ФСБ знайшла ще одного українського "шпигуна"

Укрінформ
Українського громадянина Івана Сердюка вислано за межі РФ на прикордонному пункті у Брянській області з обгрунтуванням, що він "агент СБУ".

Йому заборонили в'їзд на територію Росії до 2055 року, повідомляє ТАСС з посиланням на Брянське ФСБ.

"Жителя села Клюса Чернігівської області Івана Сердюка вислано за межі РФ на прикордонному пункті у Климовському районі Брянської області. Затримали Сердюка у листопаді під час повернення з території РФ в Україну. За рішенням суду в'їзд у Росію для "агента СБУ" закритий до 2055 року", - зазначили у відомстві.

За твердженнями російських спецслужб, "українськими спецслужбами Сердюк був завербований під час повернення додому після першого висилання з РФ. Тоді до нього прийшли співробітники Чернігівського СБУ і змусили співпрацювати з ними, у тому числі і погрожуючи. Українські силовики начебто дали Сердюку оперативний псевдонім "хохол".

За розповідями ФСБ, житель Чернігівської області нібито мав встановити контакти з російськими силовиками, ввійти до них у довіру, стати їх агентом і дезінформувати. Проте оскільки "Сердюк не встиг виконати своє завдання, то його просто вислали в Україну до дружини і маленької доньки".

Це вже другий "український шпигун", виявлений російськими спецслужбами на території Брянської області. У жовтні Брянський облсуд засудив до 12 років позбавлення волі "за шпигунство на користь України" громадянина РФ Віктора Шура. У Брянській області він нібито збирав дані про військові об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-