Кабмін офіційно назвав оклади поліцейських

Кабмін офіційно назвав оклади поліцейських

Укрінформ
Співробітники новоствореної Національної поліції отримуватимуть посадові оклади від 2,5 до 40 тисяч гривень, а також надбавки за спеціальне звання, вислугу років та за характер служби.

Порядок нарахування грошового забезпечення визначається постановою Кабінету міністрів України від 11 листопада 2015 р. №988, текст якої оприлюденний на Урядовому порталі

"Уряд затвердив схеми окладів та надав право їх установлювати керівникам органів, закладів та установ Національної поліції в межах затверджених для них асигнувань на грошове забезпечення. Також керівники встановлюють надбавку за специфічні умови проходження служби в поліції в розмірі до 100 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за спеціальним званням та надбавки за стаж служби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особам, які безпосередньо виконують функції із забезпечення громадського порядку та безпеки громадян, передбачено підвищення за службу в поліції особливого призначення у розмірі до 100 відсотків посадового окладу.

Окрім цього, керівники наділені повноваженнями здійснювати преміювання поліцейських відповідно до їх особистого внеску в загальний результат служби та надавати поліцейським матеріальну допомогу для оздоровлення в розмірі посадового окладу. Вони також можуть встановлювати ще кілька видів доплат, зокрема: надбавку за стаж служби в поліції; надбавку за виконання функцій державного експерта з питань таємниць та надбавку за службу в умовах режимних обмежень; доплату за службу в нічний час - у розмірі 35 відсотків посадового окладу з розрахунку за кожну годину служби в нічний час; надбавку за безперервний стаж на шифрувальній роботі - у розмірі до 20 відсотків посадового окладу.

Передбачено і доплату за науковий ступінь, вчене звання, надбавку за почесне звання «заслужений».

В абсолютних показниках найбільший посадовий оклад у 40 тисяч гривень встановлено для голови Національної поліції. А його перший заступник отримуватиме вдвічі менше. Співробітники середньої ланки отримуватимуть оклади від 3 до 6 тисяч гривень, в той час як початковий оклад на рівні слідчих та інспекторів дорівнюватиме 2,5-2,6 тисяч гривень.

До цих сум додаються оклади за спеціальні звання. У офіцерів вони коливаються від 1,2 тис. грн у молодшого лейтенанта до 3 тис. грн у генерала поліції першого рангу. Оклади за звання молодшого персоналу різняться від 400 гривень у рядового поліції до 1 тисячі гривень у старшого сержанта поліції. 

Крім того, закон передбачає нарахування співробітникам поліції надбавки за вислугу років - від 5 відсотків від посадового окладу з урахуванням окладу за звання у перші два роки служби до 50 відсотків для тих, хто прослужив в рядах Національної поліції більше 25 років.

Нагадаємо, міністр МВС Арсен Аваков заявив, що зарплата голови Національної поліції становить 97 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-