ПФУ: Запровадження накопичувальної пенсії відкладається

ПФУ: Запровадження накопичувальної пенсії відкладається

Укрінформ
Запровадити пенсійну накопичувальну систему з 1 січня 2017 року вже не вдасться, навіть якщо закон, який дасть старт пенсійній реформі, буде ухвалений.

Таку думку висловив перший заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання не в тому, чи потрібно запроваджувати накопичувальну систему. Питання в тому, коли Україна буде готова до запровадження цієї системи. Зрозуміло, що на сьогодні ми вже у будь-якому разі не встигаємо з 2017 року запровадити накопичувальну систему», - сказав Шамбір.

За його словами, якщо відповідний законопроект ще навіть не прийнятий, то «технологічно він не може розпочати свою дію з 1 січня 2017 року». Але навіть за умови його ухвалення для втілення у життя повної накопичувальної системи потрібний як певний час, так і великий фінансовий ресурс. «Законопроект 2657 якраз передбачає заходи по його запровадженню з перерозподілом того ресурсу, який необхідний для цього», - додав перший заступник голови правління ПФУ.

Він запевнив, що питання щодо термінів запровадження накопичувальної системи будуть опрацьовуватися українською стороною разом зі світовими експертами.

Крім цього, додав Шамбір, є запитання щодо повного скасування спеціальних пенсій, запровадження професійної накопичувальної системи, які також потребують урегулювання, і які можна буде вирішити після ухвалення закону про пенсійну реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-