Справа 2 травня: В Одесі випустили під заставу проросійських активістів

Справа 2 травня: В Одесі випустили під заставу проросійських активістів

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу стосовно фігурантів кримінальної справи про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року.

Відповідну ухвалу судова колегія прийняла в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд задовольнив клопотання адвокатів п'яти підсудних, яким інкримінують організацію та участь у масових заворушеннях у центрі Одеси 2 травня 2014 року, про зміну обраного запобіжного заходу - утримання під вартою замінено триманням під вартою з можливістю виходу з-під варти під заставу", - зазначили в апараті райсуду.

Зокрема, підсудним Владиславу Романюку та Сергію Корчинському призначена застава в розмірі 110 тисяч 240 гривень, громадянам Російської Федерації Євгену Мефедову і Максиму Сакауову - по 260 тисяч 700 гривень, а Сергію Долженкову - 413 тисяч 400 гривень.

При цьому слухання кримінальної справи про масові заворушення, в якій фігурують двадцять підсудних, сьогодні не проводилось, оскільки на судове засідання не з'явилися двоє обвинувачених, раніше випущених під домашній арешт.

Варто зазначити, що розгляд справи, як і раніше, знаходиться на етапі оголошення обвинувального висновку. На попередньому засіданні 20 листопада від адвокатів та поручителів надійшло вісім клопотань про зміну запобіжного заходу п’ятьом обвинуваченим.

У свою чергу, представник державного обвинувачення заявив, що заявлені клопотання захисників не підлягають задоволенню, оскільки стосовно арештованих існують ризики, передбачені ч.1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях Малиновський райсуд Одеси прийняв низку ухвал, згідно з якими з Одеського СІЗО випущено учасників масових заворушень Олександра Суханова, Павла Ковшова, Владислава Ільницького, Володимира Зібницького та Олександра Дзюбенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-