Бойовики приховують озброєння і посилюють диверсійні дії - ГУР

Бойовики приховують озброєння і посилюють диверсійні дії - ГУР

Укрінформ
Російсько-окупаційні сили протягом минулої доби 25 разів порушили режим припинення вогню. При цьому 24 обстріли зафіксовані на Донецькому напрямку.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками початку локальних бойових дій. 26 листопада ц.р. противником здійснено 25 обстрілів зі стрілецької зброї (у т.ч. СПГ, РПГ, АГС), 82-мм мінометів, з них 24 на Донецькому, один - на Маріупольському напрямках", - йдеться у повідомленні. 

У розвідці зазначили, що основні зусилля противника були зосереджені на приховуванні озброєння та військової техніки у заборонених Мінськими домовленостями районах на Донецькому напрямку та перегрупуванні/посиленні підрозділів першого ешелону 1 та 2 АК (сформовані на території т.з. "ДНР" і "ЛНР" на Новоайдарському, Донецькому та Волноваському напрямках).

Крім того, противник здійснював мобілізаційні заходи, доукомплектування та логістичне забезпечення окупаційних військ, а також нарощував систему медичного забезпечення.

Також мала місце активізація розвідки із залученням диверсійних розвідувальних груп на Слов'янському, Донецькому та Волноваському напрямках, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки, РЕБ та розвідувальної авіації ЗС РФ. Також відбулося посилення контррозвідувального режиму з боку противника.

"Зберігається висока інтенсивність переміщень вантажного транспорту в інтересах логістичного забезпечення російських окупаційних військ. Протягом доби у районі Макіївки зафіксовано рух близько 60 військових вантажних тентованих автомобілів", - йдеться у повідомленні.

Згідно з розвідкою, відмічається перекидання паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів до Луганська, що вимагає залучення додаткових сил для їх розвантаження. "З цією метою частина особового складу 6 окремого мотострілецького полку 2 АК відряджена до Луганська", - повідомили в ГУР.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-