Чубаров: Крим потрібно обговорювати на вищому рівні

Чубаров: Крим потрібно обговорювати на вищому рівні

Укрінформ
Для обговорення питання деокупації Криму потрібно створити Контактну групу вищого рівня, або, принаймні, розглядати кримське питання у рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську.

Про це заявив в ефірі одного з вітчизняних телеканалів голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

"Ті райони, які контролюються сьогодні бойовиками, Донецька і Луганська області, і повернення Криму - всі вони є в одному рядочку мають бути. Тому я сьогодні сказав на засіданні Уряду, що хай ця ситуація слугуватиме приводом для того, щоб ми офіційно звернулися до наших партнерів, щоб негайно створити Контактну групу вищого рівня щодо деокупації Криму", - сказав він.

За словами глави Меджлісу, кримське питання, щонайменше, слід ввести на порядок денний у переговорах в рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську.

"Якщо це якимось чином вдасться зараз неможливим, то слід розширити Мінську групу і там розглядати. Бо вона зайшла в глухий кут. Давайте ми це туди введемо, щоб вийти з глухого кута - кримське питання, повернення Криму", - заявив він.

Крім того, Чубаров наголосив на важливості і можливої роботи місії ООН з прав людини на окупованому півострові, допоки він не повернеться до складу України.

"Я буквально на цю передачу прийшов з довготривалої зустрічі з дипломатами місії ООН, які спостерігають зараз в Україні за правами людини. І ми говорили про те, що сама б присутність постійної місії ООН в окупованому Криму, до того часу, поки ми його не повернемо, - вона б вирішувала дуже багато питань. Вона б не надавала можливості окупаційній владі в такий брутальний спосіб порушувати права людини", - зазначив голова Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-