Призов іде за планом - Генштаб

Призов іде за планом - Генштаб

Укрінформ
На строкову службу у Збройних силах України з початку місяця призвано 7 139 осіб, що складає 65% від запланованого обсягу.

Про це заявив на брифінгу у Києві начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Воронченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час призвано 7 139 осіб, що складає 65% від запланованого обсягу. Все ведеться згідно з планом. І у визначений термін ми проведемо якісний і у повному обсязі призов особового складу на військову службу", - заявив він.

Генерал нагадав, що згідно з указом Президента України призов на строкову службу розпочався 1 листопада. Всього призову підлягає 11 600 юнаків.

У Генштабі також повідомили, що цьогорічний призов відрізняється від попередніх тим, що цього року розпочнеться навчання усіх строковиків у навчальних центрах для здобуття ними військово-облікової спеціальності за фахом. Після цього вони будуть зараховані у мобілізаційний резерв.

Також у цьому році строковикам призначається виплата грошової допомоги у розмірі двох мінімальних зарплат, що становить 2756 грн.

"Військовослужбовці строкової служби до виконання завдань у зоні проведення АТО залучатися не будуть", - наголосив Воронченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-