Відсторонили поліцейського, який закликав

Відсторонили поліцейського, який закликав "місити" Майдан

Укрінформ
Інспектор Олексій Савкін відсторонений від несення служби в патрульній поліції.

Про це повідомив речник МВС Артем Шевченко у Фейсбуці.

"З метою з’ясування обставин, які були виявлені під час моніторингу соцмереж, Департаментом патрульної поліції виявлено ознаки порушення дисципліни, морально-етичних норм інспектором Управління патрульної поліції м.Києва Олексієм Савкіним", - написав він.

За словами Шевченка, стосовно нього було прийнято рішення про проведення службової перевірки: "На час її проведення інспектора Олексія Савкіна відсторонено від несення служби. Про результати службової перевірки після її завершення буде обов'язково повідомлено громадськості".

Раніше, у четвер користувачі соцмереж почали розповсюджувати скріншоти записів Савкіна, зроблені ним у Твіттері в період подій на Євромайдані.

У них він закликав "Беркут" розігнати "бомжів" з Майдану, "місити" їх, називав їх продажними і писав, що Янукович підпише угоду про Митний союз і Україна буде з Росією.

Після початку цього скандалу Савкін закрив доступ до своєї сторінки у Твіттері, а також написав, що "нова поліція в Україні народжена саме Майданом" і закликав не вірити "фотошопу", повідомляє "Українська правда".

Однак значна кількість різних скріншотів, зроблених з різних пристроїв, свідчить про те, що записи все ж правдиві. Крім того, на сторінці Савкіна "ВКонтакте" досі розміщений пропагандистський сюжет російського телеканалу "НТВ", яку він назвав "справжньою правдою про Майдан" (постійна копія сторінки).

Крім того, сервіс архівації даних archive.is зберіг робочу копію запису Савкіна від 24 лютого 2014 року, у якому він поширив критичну картинку з вбитим на Майдані Сергієм Нігояном. Завдяки цьому сервісу також можна прочитати всі пости, зроблені Савкіним за увесь час.

Фото: facebook.com/artem.shevchenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-