До вбивства чернігівських інкасаторів причетний їх колега - МВС

До вбивства чернігівських інкасаторів причетний їх колега - МВС

Укрінформ
До резонансного вбивства трьох інкасаторів "Приватбанку" на трасі Київ - Чернігів причетний їхній колега з цієї ж банківської установи.

Про це у четвер на брифінгу повідомив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, полковник поліції Едуард Альохін.

"Це один зі співробітників "Приватбанку", у причетності якого до скоєння даного злочину ми впевнені на 100%. Ця впевненість базується на результатах розслідування, в тому числі, експертизи", - сказав він.

За словами Альохіна, підозрюваний Олександр Маклюк 1980 року народження оголошений у розшук. Його фото ГУНП розмістило на своєму офіційному сайті.

Альохін повідомив, що всі загиблі інкасатори вже поховані. Причина їх смерті - отруєння чадним газом. ДНК-експертиза підтвердила, що спалені в броньованій машині "Приватбанку" тіла належать інкасаторам Юрію Магдибору, Володимиру Гончару та Андрію Новікову, яким було від 43 до 46 років.

Як стало відомо в ході розслідування, під селом Прогрес Козелецького району Чернігівщини інкасаторський броньовик зупинився, аби підібрати колегу, у якого нібито зламався автомобіль. Він і відкрив по товаришах вогонь. Потім змусив водія звернути з траси на лісову дорогу, де вистрелив і в нього.

Слідом за інкасаторським авто їхали спільники підозрюваного. Вони перевантажили гроші й підпалили машину. Наступного дня інкасатор-нападник вийшов на роботу в банк. Він був трохи обпечений, але пояснив це побутовою неприємністю. Правоохоронці запідозрили його, але підстав затримати не мали. Відтак, зловмисник утік, імовірно, в Росію.

Як повідомляло агентство, розбійний напад на інкасаторську машину "Приватбанку" в Чернігівській області стався 23 жовтня цього року поблизу села Скоринець. Зловмисники убили трьох інкасаторів, викрали 10,5 млн грн, $150 тис. та 30 тис. євро і спалили автомобіль разом з тілами. Керівництво банку оголосило винагороду розміром 1 млн грн за "інформацію, яка сприятиме розкриттю розбійного нападу та затримання злочинців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-