Київ не може вимагати від Гааги засудження злочинів на Майдані - Маринович

Київ не може вимагати від Гааги засудження злочинів на Майдані - Маринович

Ексклюзив
Укрінформ
Україна не засудила винних у злочинах на Майдані і не має права вимагати, щоб Міжнародний кримінальний суд зробив це першим.

На цьому наголосив учасник групи "Першого грудня" Мирослав Маринович у коментарі Укрінформу.

"Гаазький суд опирався на певні документи, які їм подала Україна. Я маю відчуття, що Україна не дбала про знаходження належних документів і подання. Або, можливо, навіть і свідомо не збирала цих документів. Можливо - тому що я не довіряю нашій судовій системі, не довіряю нашій прокуратурі, тобто тим інституціям, які і покликані збирати ці матеріали.

Про це свідчить той факт, що досі не засуджені українським судом виконавці злочинів Майдану. А якщо Україна не засудила ці злочини, вона не має права вимагати від західних судів, щоби західні суди робили це першими", - підкреслив Маринович.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер 12 листопада були озвучені попередні висновки Міжнародного кримінального суду у Гаазі, відповідно до яких суд не класифікував атаки на Майдан як злочини проти людяності, проте визнав, що було серйозне порушення прав людини. Як заявила в своїй доповіді прокурор МКС в Гаазі Фату Бенсуда, попередня оцінка подій на Майдані може бути переглянута у світлі нових фактів або інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-