З Нового року Україна запускає «електронні» пенсії

З Нового року Україна запускає «електронні» пенсії

Укрінформ
З початку 2016 року в рамках реформування пенсійної системи в Україні розпочнеться впровадження централізованої системи призначення та виплати пенсій (ЦСПВП) на базі електронної пенсійної справи.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Володимир Аніканов.

«Плануємо з 1 січня 2016 року перейти на повністю електронне обслуговування громадян», - сказав він.

За словами Аніканова, єдина ЦСПВП дозволить обслуговувати людей за лічені хвилини. Автоматизована обробка даних і документів покликана зробити послуги фонду максимально доступними для всіх громадян, незалежно від місця їх проживання, надавати послуги онлайн, мінімізувати час обслуговування.

Крім того, додав начальник Головного управління ПФУ в місті Києві, нова система дозволить уникнути впливу людського фактору при призначенні пенсій та сприятиме зменшенню паперового документообігу.

Так, для призначення пенсій людина надаватиме працівнику Пенсійного фонду оригінали паспорта, трудової книжки, інших необхідних документів, які будуть відскановані, і на підставі яких буде сформована електронна пенсійна справа. Електронна заява про призначення пенсії буде заповнена і роздрукована працівником ПФ, а особа, якій призначається пенсія, лише поставить на заяві свій підпис.

Аніканов зазначив, що електронні пенсійні справи (первинні документи, розрахунки при призначенні та перерахунку пенсій) будуть основним архівом, захищеним від зовнішніх втручань. Передбачається, що завдяки нововведенням пенсіонери зможуть у будь-який час ознайомитися з даними своєї пенсійної справи через Інтернет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-