Мосійчука намагалися вивезти з лікарні – адвокат

Мосійчука намагалися вивезти з лікарні – адвокат

Фото
Укрінформ
В Печерському суді розпочалось відкладене на годину засідання суду за справою нардепа Ігоря Мосійчука, з яким запущено відеоконференцію.

Про це у Фейсбуці повідомляє прес-служба Мосійчука.

«Мосійчук каже, що серед матеріалів справи міститься заключення проведеної експертизи відео наче б то отримання ним неправомірної вигоди. В заключенні експертизи чітко вказано, що через стан зображення не можна ідентифікувати, хто саме зображений на відео», - зазначає прес-служба.

Як вказується, захисники нардепа стверджують, що сьогодні вранці на території лікарні швидкої медичної допомоги були присутні невідомі особи, які «намагались чинити тиск на медичний персонал та самого Мосійчука - організувати його доставку в суд попри важкий стан здоров'я», і вимагають від суду встановити цих осіб.

 Також захисники просять підтвердити документально обгрунтування переносу засідання, оскільки стверджують, що «це було зроблено умисно для того щоб дати можливість невідомим співробітникам ГПУ навідатись до ЛШМД з метою тиску на адміністрацію лікарні».

Як зазначає прес-служба, суддя Цокол не задовольнила клопотання, направивши захист Мосійчука звернутись до головного лікаря ЛШМД для з'ясування, хто з співробітників ГПУ відвідував його сьогодні вранці щоб витребувати етапування Мосійчука до суду попри медичні протипоказання до його транспортування.

У повідомленні вказується, що адвокат нардепа Оксана Мельник просить суд повернутись до її клопотання про відвід прокурора ГПУ Наливайко та оголосити перерву в засідання для його розгляду.

Мосійчук заявляє, що в разі відмови суду задовільнити це клопотання, «він заявить відвід групі прокурорів: прокурорам Наливайко, Кислому, Капишину та іншим з групи прокурорів в 11 чоловік, а також відвід заступника генпрокурора Севрука й генпрокурора Шокіна».

Суд оголосив переду на 20 хвилин.

Як відомо, 17 вересня в ході засідання парламенту з трибуни Верховної Ради Генпрокурор Віктор Шокін заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з народних депутатів України, і надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує народний депутат від Радикальної партії Мосійчук. Після цього було оприлюднено відео оперативної зйомки, на якому депутат, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Раніше в ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, однак сам народний депутат заявив, що визнання було зроблено під тортурами.

Фото: Фейсбук/Мосійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-