Справа Савченко: Плотницького виманюють на суд «фотожабами»

Справа Савченко: Плотницького виманюють на суд «фотожабами»

Ексклюзив
Укрінформ
Нині кремлівські куратори ще не вирішили, чи потрібно останньому свідкові обвинувачення Ігорю Плотницькому їхати в Донецьк Ростовської області на процес народного депутата України Надії Савченко.

Про це адвокат Савченко Марк Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

«Зі свідків обвинувачення залишився єдиний неопитаний - Ігор Плотницький. Своїми публікаціями в соцмережах, оголошенням конкурсу «фотожаб» на нього я намагаюся виманити його, спонукати до дії. Тим паче, що, наскільки я знаю, у кураторів «ЛНР» у Кремлі немає єдиної думки, чи потрібно йому їхати на суд», - сказав Фейгін.

За його словами, одні вважають, що буде несолідно відпускати людину, яку в Кремлі позиціонують як лідера регіону з мільйонним населенням, на суд, де йому доведеться так явно лжесвідчити. Інші, навпаки, вважають, що імідж Плотницького в цій ситуації для Кремля не настільки важливий, і не страшно, якщо він виглядатиме на суді непереконливо. Після цього можна буде сказати світу: «А ми тут ні при чому. Самі бачите, з якими людьми з числа сепаратистів нам доводиться мати справу».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-