У Генштабі відповіли на заяву бойовиків про обстріл Донецька з

У Генштабі відповіли на заяву бойовиків про обстріл Донецька з "Граду"

Укрінформ
Заява окупаційної адміністрації Донецька про нібито обстріл міста з реактивних систем залпового вогню "Град" не відповідає дійсності та є "повною маячнею".

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Це - повна маячня. Інформація не відповідає дійсності", - заявив Селезньов, коментуючи заяву про нібито обстріл Донецька з "Граду". 

Речник наголосив, що українські військові, згідно з Мінськими домовленостями, відвели усю важку зброю на визначені дистанції, звідки неможливо дострелити до лінії розмежування. "Тим більше, що майданчики, де зберігається ця техніка, перебувають під повним контролем спостерігачів ОБСЄ", - підкреслив Селезньов.

На його думку, подібні заяви роблять російські окупаційні сили з метою "розхитування ситуації", а також відведення уваги спостерігачів ОБСЄ від своїх спроб приховати озброєння, яке має бути відведено. "Це складова інформаційної істерії, яку в останній час здійснюють окупаційні сили. Вона спрямована на те, щоб приховати протиправні дії, оскільки бойовики в різні способи намагаються приховати зразки озброєння та техніки, які відповідно до Мінських угод мають бути відведені", - заявив він.

Раніше один із представників окупаційної адміністрації Донецька заявив, що українські військові обстріляли в суботу вранці житловий будинок у центральній частині міста, стіну якого пробив снаряд нібито з "Граду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-