Полторак хоче план переходу на стандарти НАТО

Полторак хоче план переходу на стандарти НАТО

Укрінформ
Необхідно створити щомісячний план реформування Збройних Сил  та переходу на стандарти НАТО з метою підготовки України до вступу в Альянс.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час засідання Ради реформ у МОУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже хотілося, щоб після завершення цієї наради і після доопрацювання нашого рішення, ми мали чіткий план: що маємо зробити у листопаді, грудні, січні, квітні, по кожному місяцю, для того, щоб ми могли реформувати і підготувати Збройні Сили України і в цілому Міністерство оборони до вступу у НАТО. Щоб ми відповідали усім стандартам - підготовки, оснащення, управління", - наголосив Полторак.

За його словами, це має стати "одним із основних наших завдань" і слід "переходити від теоретичного планування до практичних дій".

Міністр окремо нагадав, що у травні 2015 року затверджено Стратегію національної безпеки і оборони України, а у вересні  - нову редакцію Воєнної доктрини.

"Нова редакція Воєнної доктрини значно відрізняється від усіх попередніх. По-перше, у ній чітко визначені основні пріоритети воєнної політики України, передбачено інтеграцію України у європейський політичний, економічний і правовий простір. Головна мета - це, звичайно, набуття членства в ЄС, а також в НАТО. Крім того, вперше в історії ми чітко визначили противника, яким є Російська Федерація", - наголосив він.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-