Бійців Нацгвардії навчають тактичній медицині за стандартами НАТО

Бійців Нацгвардії навчають тактичній медицині за стандартами НАТО

Укрінформ
Військовослужбовці Національної гвардії України навчаються тактичній медицині за програмою, що відповідає стандартам НАТО.

Про це в четвер на прес-конференції в Укрінформі заявила начальник відділу медичного управління Нацгвардії України, полковник Вікторія Шапоренко.

«На сьогодні в Національній гвардії України з тактичної медицини розроблено програму, яка складається з тем, що корелюють з курсом бійця-рятувальника запропонованим країнами-членами НАТО», - сказала вона.

За словами Шапоренко, в цій програмі присутні такі теми як надання медичної допомоги під час обстрілу, надання допомоги самому собі, взаємодопомоги в зоні укриття та елементи тактичної евакуації.

Посадовець зазначила, що навчання відбувається у невеликих групах. Теоретична підготовка складає мінімально необхідний перелік знань, якими має володіти військовослужбовець. Основна увага приділяється відпрацюванню надання медичної допомоги на практиці.

Шапоренко наголосила, що кожен військовослужбовець насамперед має використовувати засоби індивідуального медичного оснащення. Для цього в Нацгвардії проводиться закупівля і оновлення індивідуальних аптечок. У такій аптечці є, зокрема, жгут-турнікет, рукавички, бандаж, знеболюючий і кровоспинний засоби.

«Це мінімальний перелік тих виробів, якими має вміти користуватися військовослужбовець, потрапляючи в зону активних бойових дій. Тому що, в червоній зоні виконання завдань, крім того, що ми надаємо військовослужбовцю екстрену медичну допомогу, зупиняючи кровотечу і швидко його евакуюємо, більше нічого зробити не можемо», - підкреслила вона.

За словами Шапоренко, загалом на сьогодні навчання за програмою "Тактична медицина" вже пройшли близько 5 тисяч військовослужбовців Нацгвардії і ще понад 3 тисячі закінчили спеціалізований курс тактичної медицини ТС3 із залученням сертифікованих інструкторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-