Злочини проти Майдану: міжнародному суду повідомили про 400 епізодів

Злочини проти Майдану: міжнародному суду повідомили про 400 епізодів

Укрінформ
Міністрество внутрішніх справ у рамках розслідування злочинів на Майдані виявило понад 400 правопорушень, вчинених стосовно активістів.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Юрій Педос під час зустрічі з делегацією Міжнародного кримінального суду в Києві у середу, передає прес-служба відомства. 

За його словами, розслідуванням займається спільна робоча група Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури. "Виявлено більше 400 правопорушень, вчинених стосовно учасників протестів у центрі Києва. Кілька кримінальних проваджень вже направлено до суду для ухвалення остаточного рішення", - йдеться у повідомленні.

Делегатів МКС також цікавила інформація щодо перебігу подій на сході України, та певні особливості роботи слідчих органів в умовах проведення бойових дій.

"Надана міністерством вичерпна інформація допоможе нам скласти власну оцінку роботи правоохоронних органів у цьому напрямку. Важливо визначити, чи підпадають ці злочини під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду", - зазначив керівник підрозділу з питань аналізу ситуації Служби прокурора Міжнародного кримінального суду Емерік Рож'є.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-