В

В "Укрзалізниці" розповіли, скільки триватиме її реформування

Укрінформ
Нова організаційно-правова форма - акціонерне товариство - дозволить перейти від територіального принципу формування залізничного бізнесу до національного.

Про це заявив директор з реформування, майнової та правової політики "Укрзалізниці" Євген Кравцов, повідомили в прес-центрі УОЗ.

Як зазначається, це дозволить за функціональною ознакою створити кілька компаній, що спеціалізуються на певних видах перевезень, а також компанію, що займається інфраструктурою.

"Залізні дороги були повністю автономними, а з створенням АТ вони увійдуть до нього і будуть повністю підконтрольні центру. Ми об'єднуємо всі залізні дороги в одну, після цього створюємо функціональні філії. Як тільки ми знайдемо оптимальну модель, а передбачається близько двох років на внутрішні перетворення, ми зможемо виділяти вже безпосередньо компанії, які будуть займатися тією чи іншою частиною бізнесу", - зауважив Кравцов.

За його словами, структурні перетворення в УЗ будуть відбуватися поступово. Технічна політика буде спрямована на оновлення рухомого складу, насамперед вантажних вагонів і локомотивів. Крім того, існує необхідність інвестицій в магістральні шляхи.

"Будемо думати, як правильно організувати інвестування приватних коштів у інфраструктуру. Ця інфраструктура повинна бути державною, але інвестор повинен отримати віддачу на вкладені кошти", - підкреслив чиновник "Укрзалізниці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-