Справа екс-беркутівців:  адвокатам не подобаються присяжні «із системи»

Справа екс-беркутівців: адвокатам не подобаються присяжні «із системи»

Укрінформ
Колегія адвокатської дорадчої групи подала позов в Окружний адміністративний суд міста Києва для того, щоб змінити персональний склад суду присяжних, який розглядає справу екс-бійців "Беркуту" Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.

Про це під час брифінгу у Києві заявила член колегії адвокатської дорадчої групи Євгенія Закревська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нині в Окружному адмінсуді тривають процедурні моменти. Наступне засідання відбудеться 26 жовтня о 15.40. У цьому судовому процесі склалася парадоксальна ситуація, коли не тільки потерпілі, а й сторона захисту вважає, що утворений склад суду присяжних може бути визнано нелегітимним. Рішення адмінсуду може вплинути на подальший вирок у загальному процесі", - сказала Закревська.

За її словами, до суду присяжних не можуть входити працівники правоохоронних органів та судів.

"На даному етапі ми зіткнулися із ситуацією, коли замість того, щоб залучити до судового процесу простих людей, Київська міська рада надала список народних засідателів, складений з людей, близьких до правоохоронних органів та судових інстанцій. Але вони апріорі не можуть представляти суд присяжних у суді", - зазначила Закревська.

Нагадаємо, 16 квітня Київська міська рада затвердила список присяжних Святошинського районного суду, який розглядає справу колишніх «беркутівців» Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, яких звинувачують у розстрілах 39 активістів Євромайдану.  Адвокати підсудних вважають, що це рішення Київради було прийнято з процедурними порушеннями.

Сергій Зінченко та Павло Аброськін, згідно з рішенням суду, перебуватимуть під арештом до 22 листопада 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-