Чубаров: Для ФСБ найкращий мусульманин той, що ходить на намаз і п’є горілку

Чубаров: Для ФСБ найкращий мусульманин той, що ходить на намаз і п’є горілку

Укрінформ
Російська ФСБ у Криму з підозрою ставиться до усіх кримських татар. При цьому критерієм для підозри є сумлінне дотримання канонів ісламу.

Такого висновку дійшов голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, про що він розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Для ФСБ сумлінне дотримання усіх канонів ісламської релігії – це додатковий критерій для підозри. Якщо людина глибоко віруюча, значить він екстреміст, смертник, людина, яка становить загрозу. Для ФСБ кращий мусульманин - це той, який вдень іде на намаз, а увечері п’є горілку», - сказав він.

За інформацією голови меджлісу кримськотатарського народу, така тенденція спостерігається лише стосовно мусульман. «У християнських храмах цього немає, але на великих службах - як у мусульманських, так і в православних культових закладах - постійно присутні ефесбешники. Вони все контролюють», - сказав Чубаров.

Він додав, що усі мечеті в Криму обладнані засобами технічного контролю. «Інформація  записується на комп’ютери, до яких не мають доступу священнослужителі. Раз на тиждень представники спецслужб знімають цю інформацію, аналізують ретельно кожну особу, особливу увагу приділяють новим людям, що з’являються у їхньому полі зору», - зазначив він.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу також розповів в інтерв’ю про сьогоднішню ситуацію в Криму та його блокаду.

Повну версію інтерв'ю Рефата Чубарова читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-