У ситуації з МН-17 Україна не порушила жодних директив ІСАО - Петренко

У ситуації з МН-17 Україна не порушила жодних директив ІСАО - Петренко

Укрінформ
Жодних порушень міжнародних договорів у сфері авіації з боку України у ситуації зі збитим над Донеччиною малайзійським "Боїнгом" не було.

Про це заявив на прес-конференції міністр юстиції Павло Петренко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про позицію відомства щодо позову німецьких сімей проти України до Європейського суду з прав людини.

«Україна, як випливає з проміжного звіту, виконала і дотрималася всіх міжнародних договорів у сфері авіаційного права, і жодних порушень - як директив ІСАО, так і міжнародного законодавства - з нашого боку не було», - зазначив він.

Петренко також назвав "маніпуляціями з російського боку" заяви деяких експертів про те, що Україна відповідальна за катастрофу малайзійського "Боїнга", оскільки не перекрила на час проведення АТО міжнародний повітряний простір.

«Ніхто не міг уявити, що Російська Федерація може завезти цю ракетну установку, і ми розуміємо, що п'яні терористи неспроможні керувати такою високоточною зброєю, тому є очевидним, що саме Російська Федерація і її керівництво винні в цьому злочині», - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2014 року родина громадянки Німеччини Ольги Іоппи, яка загинула внаслідок катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України, подала позов проти України до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Мати жертви, Єлєна Іоппа, звинувачує Україну у вбивстві шляхом бездіяльності і вимагає відшкодування у розмірі одного мільйона доларів.

Пасажирський "Боїнг-777" компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама у Куала-Лумпур, 17 липня був збитий на сході України над територією, контрольованою терористами. Внаслідок катастрофи загинули 298 осіб, у тому числі четверо громадян ФРН.

Рада з питань безпеки Нідерландів днями оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи рейсу МН-17. Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук" з території, контрольованої сепаратистами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-