Російські винищувачі не дають спокою і на кримських курортах

Російські винищувачі не дають спокою і на кримських курортах

Укрінформ
Жителі курортного міста Саки в Криму скаржаться на шум російських військових винищувачів з авіаційного комплексу НИТКА, що лунає вдень і вночі.

Про це повідомляє видання QHA

«Літаки літають дуже низько, вони створюють дуже сильний шум, який порушує спокій громадян і добре чутний навіть у приміщенні», - розповів журналістам агентства місцевий житель.

За його словами, від польотів російських військових літаків, що не припиняються навіть влітку в розпал курортного сезону, жителі і гості міста відчувають дискомфорт, у дітей виникає почуття страху.

«У серпні поїхали з сім'єю на море. З боку аеродрому несподівано вилетів військовий літак, пролетів дуже низько, буквально над головами відпочивальників, оглушивши усіх звуком своїх двигунів. Ми навіть розгледіли кабіну пілота. Через деякий час вилетів другий. Це страшно насправді», - поскаржився журналістам видання сакчанин.

Авіаційний полігон НИТКА (Наземний випробувальний тренувальний комплекс авіації), розташований у смт Новофедорівка, що за 7 км від міста Саки, був побудований незадовго до розпаду СРСР. У 1997 році Москва і Київ підписали угоду про надання НИТКИ в оренду ВМС РФ  з метою тренувальних польотів винищувачів Су. Після конфлікту в Осетії в серпні 2008 р. МЗС України ініціював заборону на використання полігону Росією як учбово-тренувального комплексу.

Після окупації Криму Росією авіаційний комплекс НИТКА був захоплений російськими військовими і з березня 2014 року став незаконно експлуатуватися Збройними Силами РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-