Командира

Командира "Грифона", який бив євромайданівців, усунули з посади

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова усунув з посади командира роти спецпідрозділу "Грифон" Юрія Слободянюка, звинувачуваного у побитті активістів харківського Євромайдану.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Оскільки Слободянюку обрано запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням свободи, за  клопотанням прокуратури обвинувачений усунений із займаної посади на два місяці, тобто до 13 грудня 2015 року", - відзначила Дубовик.

За її словами, у справі допитано троє свідків з боку звинувачення.

"Всього планується допитати 29 свідків", - додала Дубовик.

За словами прокурора Валерія Кадигроба, обвинувачений обіймає керівну посаду і має зв'язки у правоохоронних органах, через що може впливати на свідчення свідків, багато хто з них був його підлеглими.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Слободянюк звинувачується в перевищенні службових повноважень, що спричинило побиття людей під час конфлікту біля Харківської Академії внутрішніх військ 19 лютого 2014 року. Тоді активісти Євромайдану і ультрас ФК "Металіст" намагалися блокувати ворота академії, щоб не допустити виїзду курсантів до Києва. Співробітники "Беркута" і "Грифона" відтіснили пікетувальників, а невідомі в жилетах і масках, з бітами в руках, розблоковували ворота і розігнали пікетувальників. У конфлікті постраждали журналісти СТБ.

Відео з сайту mediaport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-