«Справу грушників» вирішили розглядати у Києві

«Справу грушників» вирішили розглядати у Києві

Укрінформ
Найбільш тяжкий злочин вони вчинили на території Луганської області, тому їх мали судити за місцем злочину, але...

Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ постановив направити до розгляду по суті справу військовослужбовців Головного розвідуправління Збройних сил РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова у Голосіївський суд Києва.

Таке рішення у четвер ухвалила колегія суддів Вищого спецсуду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія Вищого спецсуду, розглянувши подання Апеляційного суду Києва та клопотання прокуратури про визначення підсудності Єрофєєва та Александрова, встановила, що найбільш тяжкий злочин цими особами було вчинено на території Луганської області, тому їх мали судити за місцем злочину. Враховуючи, що підозрювані перебувають у Києві і потерпілі також, визнати даний випадок винятковим і направити розгляд справи до Голосіївського суду Києва до розгляду по суті», - сказав головуючий по справі суддя Станіслав Кравченко.

Нагадаємо, капітан ГРУ Єрофєєв й інший російський офіцер ГРУ Александров були затримані 16 травня 2015 року у зоні проведення АТО в районі Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. У результаті бою один український військовий загинув, троє - отримали поранення. Генпрокуратура пред'явила затриманим підозру у скоєнні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язанні війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-