Яценюк побоюється, аби кіберзлочинці не почали красти в українців квартири

Яценюк побоюється, аби кіберзлочинці не почали красти в українців квартири

Укрінформ
Зважаючи на те, що нещодавно Міністерство юстиції відкрило доступ громадянам до реєстрів прав на нерухоме майно, підприємств та низку інших баз даних, кіберзлочинці можуть скористатися цим для того, щоб вкрасти те чи інше майно.

Запобігатимуть таким випадкам кіберагенти, які розпочнуть свою роботу найближчим часом, заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час презентації новоствореного Департаменту кіберполіції, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

"Уряд України відкрив деякі електронні послуги. Зараз можна отримати будь-яку інформацію про власність усіх громадян країни, розпочинаючи з суб'єктів підприємницької діяльності і завершуючи будинками, квартирами. Кожен з нас може зайти через відповідний інтернет-сайт Міністерства юстиції і отримати ці дані. А це означає, що злочинці так само можуть зайти туди, змінити бази даних чи то у нотаріусів, чи то в державному реєстрі і, скориставшись такими механізмами, переписати у власність на інших осіб", - сказав Яценюк.

Він сподівається, що наша кіберполіція буде найкращою на теренах Європи, оскільки українські ІТ-спеціалісти є найкращими у світі. "Будівництво нової української кіберполіції повинно бути обов`яково спільно з нашими партнерами, які мають досвід. Ми маємо і досвід, і серйозні мізки для того, щоб боротися із кіберзлочинцями", - підкреслив глава Кабміну.

Як зазначив начальник Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Сергій Демедюк, кіберполіцейські постійно обмінюватимуться досвідом із колегами з усього світу: "Найсучаснішим способом, який буде використовувати кіберполіція, стане взаємодія в реальному часі з іншими країнами світу, з нашими партнерами, з нашими колегами, які працюють в одній стезі разом із нами".

За його словами, кіберагенти використовуватимуть досвід колег з ЄС та США у протидії найбільш поширеним видам злочинів. "Так, за попередньою домовленістю із зарубіжними партнерами, інспектори кіберполіції будуть постійно проходити тренінги та практику на території різних країн світу, метою яких є обмін передовим досвідом між правоохоронними органами різних країн щодо виявлення кіберзлочинів", - додав Демедюк.

Він запевнив, що кіберполіція матиме змогу в режимі реального часу реагувати на кіберзлочини, допомагати в режимі он-лайн будь-якому громадянину, який потребуватиме такої допомоги.

Найближчим часом в Україні буде створено цілодобовий центр, який прийматиме заяви та повідомлення громадян про злочини та правопорушення, які вчиняють в інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-