Кожен другий бізнесмен не помітив змін у боротьбі з корупцією (опитування)

Кожен другий бізнесмен не помітив змін у боротьбі з корупцією (опитування)

Укрінформ
Більше половини українських бізнесменів вважають, що ситуація з корупцією в країні за півроку не змінилася, а кожний п'ятий переконаний, що вона значно погіршилася.

Такі дані соціологічного опитування «Рівень сприйняття корупції бізнесом. Друга хвиля» оприлюднив на прес-конференції у понеділок начальник департаменту фіндосліджень компанії GfK Ukraine Дмитро Яблоновський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "19,5% бізнесменів поставили антикорупційним заходам державних органів найнижчий бал. 52% вважають, що ситуація із корупцією залишається сталою, і лише 3,4% повністю задоволені змінами і поставили найвищий бал", - сказав Яблоновський.

Він додав, що оцінювання проводилося за шкалою від (-5) до (+5), де 0 означав незмінність ситуації. Середня оцінка антикорупційного прогресу склала -0,8 балів, що значуще не відрізняється від попереднього заміру навесні цього року.

На думку українського бізнесу, за останні півроку рівень корупції погіршився передусім у сфері послуг (з -0,74 до -0,87 балів). Утім, є й позитивні тенденції у сфері сільського господарства – тут оцінка рівня корупція покращилась з - 0,97 до - 0,69 балів.

Як повідомив виконавчий директор Transparency International Олексій Хмара, всі дані дослідження було систематизовано та передано керівництву держави та інституцій, безпосередньо відповідальних за впровадження реформ та боротьбу з корупцією в Україні.

Дослідження провели Transparency International Україна, ПриватБанк, ТОВ Аудиторська фірма «ПрайсвотерхаусКуперс» («PwC Україна») та GfK Ukraine. Опитування проводилось у серпні-жовтні методом телефонних інтерв'ю з керівниками підприємств. Загальний розмір опитаної вибірки - 2271 підприємство. Максимальна похибка для загальної опитаної вибірки (з імовірністю 90%) - 2,1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-