У Харкові відкрили центр допомоги учасникам АТО

У Харкові відкрили центр допомоги учасникам АТО

Укрінформ
Центр допомоги учасникам АТО в лікуванні, реабілітації і соціальній адаптації відкрито на базі збірного пункту Харківського облвоєнкомату.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відкриття такого центру логічно вкладається в побудовану на Харківщині систему роботи з учасниками АТО і членами їх сімей, яка діє під особистим контролем голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Цей центр, безумовно, буде затребуваний. Він виступатиме в ролі комунікатора, який дасть змогу швидше і простіше відпрацьовувати проблемні питання, які виникають в учасників АТО", - відзначив, презентуючи центр, заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За словами директора департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, в центрі працюватимуть координатори з питань медичної, юридичної і соціальної допомоги, а також - по роботі з волонтерами.

"Координаторів обрано з числа фахівців-волонтерів, як і керівника центру. Вони взаємодіятимуть з органами місцевого самоврядування і установами, які забезпечують вирішення проблемних питань", - пояснив Шпарага.

За його словами, головні завдання центру - збір і обробка інформації про потреби учасників АТО і членів їх сімей, а також моніторинг вирішення проблем.

"Щоб забезпечити фінансову підтримку нового центру, ми розробили зміни до діючої обласної комплексної Програми соціальної підтримки учасників АТО і представимо їх на затвердження в облраду", - сказав Шпарага.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-