Попова сподівається, що до кінця тижня роботу журналістів в АТО буде полегшено

Попова сподівається, що до кінця тижня роботу журналістів в АТО буде полегшено

Укрінформ
Заступник міністра інформаційної політики (МІП) України Тетяна Попова розраховує на те, що до кінця цього тижня проблемні питання, пов'язані з порушенням прав журналістів у зоні проведення антитерористичної операції, будуть вирішені.

Про це вона сказала під час засідання «круглого столу» в Укрінформі у четвер.

«Я сподіваюся, що до кінця цього тижня ми отримаємо деяке покращення роботи журналістів, чи хоча б повернення до тих стандартів, які я вводила, коли там перебувала», - сказала Попова.

Вона нагадала, що наприкінці вересня в Мінінформполітики було утворено робочу групу, яка займається вирішення проблем щодо роботи ЗМІ в зоні АТО. До її складу увійшли представники Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ, журналісти та незалежні медіа організації. «Останнім часом прес-центр АТО не допомагає в деяких секторах працювати журналістам,  а скоріше, заважає. Ми ініціювали обговорення цієї проблеми та провели його», - додала заступник міністра.

Нагадаємо, перше засідання робочої групи щодо роботи журналістів у зоні проведення антитерористичної операції відбулося 30 вересня. Члени групи спрямували свої зусилля на те, щоб напрацювати дієвий механізм для здійснення безперешкодної журналістської діяльності в АТО.

Передумовою для створення робочої групи став «флешмоб» журналістів у соціальних мережах проти обмежень з боку керівництва штабу АТО на висвітлення і зйомку важливих подій на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-