Шлосберг розповів, як розплачуються солдати РФ за відмову їхати в Україну

Шлосберг розповів, як розплачуються солдати РФ за відмову їхати в Україну

Укрінформ
Російських військовослужбовців за відмову їхати воювати на Донбас звільняють із лав армії.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу російський політик Лев Шлосберг.

"Обдурити військовослужбовців, навчених гірким досвідом попередників, вже неможливо. Тих, хто відмовляється підписувати папери і йти на цю війну, негайно звільняють. Після такого звільнення люди можуть залишитися без житла - вони живуть у службових квартирах, що належать Міністерству оборони. Але люди йдуть і на це, оскільки не хочуть, щоб на їхніх руках була кров цієї війни", - сказав Шлосберг.

Він нагадав, що рік тому військовослужбовців, яких посилали в Україну, ні про що не попереджали. Вони не знали про мету походу доти, доки не переходили "стрічку" (так військові називають державний кордон). І тільки після цього дізнавалися, що опинилися на чужій території і їм доведеться вести бойові дії. Тепер же про все попереджають заздалегідь, всі підписують певні контракти, а також дають підписку про нерозголошення інформації.

Нагадуємо, що депутат Псковських законодавчих зборів від партії "Яблоко" Лев Шлосберг зажив слави наприкінці серпня 2014 року після розслідування про загибель за нез'ясованих обставин псковських десантників, які, вочевидь, наклали головою під час військових дій на Донбасі. А 24 вересня цього року його протиправно позбавили повноважень депутата.

Повну версію інтерв'ю з Львом Шлосбергом читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-