У справі Савченко допитують «партизана». Суд задоволений

У справі Савченко допитують «партизана». Суд задоволений

Укрінформ
На слуханнях по суті справи Надії Савченко в Донецькому міськсуді Ростовської області триває допит по відеозв'язку з Воронежа ще одного «лжесвідка обвинувачення» - Олексія Мірошникова.

Про це пишуть у Твіттері адвокати Микола Полозов та Ілля Новіков.

«Мірошников відмовляється називати людину, яка нібито дала йому машину для поїздки. Не «не пам'ятаю», а «не скажу». Прокурори і суд не проти. Ще раз. Свідок сказав, що просто не хоче відповідати. І суд зняв запитання», - пише Новіков.

Його колега Микола Полозов так оцінив ситуацію: «Дожилися, свідок незаконно відмовляється відповідати на запитання. Заявили клопотання про постановку перед свідком запитань. Суд відкрито не перешкодив відмові свідка від давання свідчень, що є кримінальним злочином за ст.308 КК РФ».

Спочатку адвокат Полозов представив допитуваного так: «Свідок Мірошников. Кодова назва «Добрий самаритянин». Він не тільки підвіз Савченко, але й подарував їй 15 тис. рублів. Свідок Мірошников пам'ятає тільки текст протоколу. «Крок праворуч-ліворуч» - амнезія. Типовий лжесвідок».

Його колега Новіков зауважив, що Мірошников має військову підготовку, вчився на військового психолога. Проте суд заборонив всі запитання про військовий бекграунд цього свідка. Наполягаючи на детальному допиті, Новіков аргументував: «Ми вважаємо, що на відміну від попередніх свідків, які давали частково правдиві показання, він (Мірошников. - Ред.) бреше від початку до кінця». 

Коли Мірошников сказав, що ставиться до Савченко «як офіцер до офіцера», вона відповіла: «Офіцер офіцеру не бреше!».

Нагадаємо, Савченко звинувачується російським слідством за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-