На екс-голову Volkswagen завели справу - ЗМІ

На екс-голову Volkswagen завели справу - ЗМІ

Укрінформ
У Німеччині розпочато розслідування проти колишнього глави концерну Volkswagen Мартіна Вінтеркорна у зв'язку з "дизельним скандалом".

Про це повідомляє Tagesspiegel

«Прокуратура Брауншвейга ініціювала початок розслідування відносно глави VW Мартіна Вінтеркорна в рамках кримінальної справи у зв'язку з аферою з вихлопними газами», - йдеться в повідомленні.

Екс-главу концерну звинувачують у шахрайстві у зв'язку з продажем автотранспортних засобів з модифікованою системою контролю за вихлопами.

Тим часом концерн продовжує втрачати в ринковій вартості. У перший день торгів цього тижня до обіду акції VW впали ще на 6%. Минулого тижня виробник втратив чверть своєї капіталізації.

Як повідомляв Укрінформ, Вінтеркорн минулого тижня пішов з посади, яку займав з 2007 року. Він визнав свою відповідальність за подію, але запевняє, що не знав про маніпуляції. На чолі концерну став колишній глава Porsche Матіас Мюллер.

Читайте також: «Дизельний скандал» вдарив по 2 мільйонам автомобілів Audi

Нагадаємо, що скандал спалахнув після того, як американські екологічні служби виявили, що на автомобілі Volkswagen з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, яке дозволяло в рази знизити показники викидів вихлопних газів і обійти екологічні стандарти. Тепер виробнику загрожують мільярдні штрафи і втрата репутації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-