«Анексія: острів Крим» - книга свідчень про російську агресію в Україні

Укрінформ
У Києві в Українському кризовому медіа-центрі представили книгу Тараса Березовця «Анексія: острів Крим». Автор розраховує, що видання стане доказом факту агресії Росії щодо України і прокладе дорогу повномасшабній роботі з розслідування причин і наслідків окупації українського півострова.

Про це під час презентації книги сказав її автор Тарас Березовець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Думаю, книга має всі шанси стати документальним обгрунтуванням факту агресії Росії щодо України, зокрема анексії Криму», - сказав Березовець.

За його словами, книга містить 40 ексклюзивних інтерв'ю з українськими і російськими політиками, експертами і просто громадянами, які пережили окупацію півострова.

Крім того, повідомив автор, у ній надруковане кремлівське листування, що викриває «легітимність» кримського референдуму.

«Нам допомогли російські хакери, які розкрили кремлівське листування, що доводить фальсифікацію, так званого, кримського референдуму, як він готувався і хто були ці люди з вказівкою конкретних адрес, у тому числі адміністрації президента Росії», - розповів автор книги.

Також, зазначив він, є докази нелегітимності прийнятого 1 березня 2014 року рішення Ради Федерації Росії про введення російських військ в Україну, оскільки на момент голосування в Раді Федерації елементарно не було кворуму.

На думку учасника презентації народного депутата України, керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, книга відповідає на дуже багато запитань, які сьогодні ставлять українці, - чому в Криму не стріляли українські військові, на якій підставі в країні існувала доктрина відсутності військової загрози, як запобігти подальшій загрозі з боку Росії.

«Там і з того моменту, коли Україна почала чинити хоч якийсь опір, задуми Путіна і сценарії гібридної війни просто сипалися. Ми прекрасно розуміємо, що для того, щоб, по-перше, ефективно боротися і протистояти цій загрозі самим, а вона буде однозначно в недалекому майбутньому, щоб запобігти аналогічному формату загрози з боку Росії, наприклад, у Прибалтиці, ми маємо проаналізувати все чітко і з правильним розумінням дій російських військ і спецслужб у Криму»,- зазначив Тимчук.

Він наголосив на волонтерській ролі книги в розслідуванні факту анексії Криму Росією.

«Я вважаю, не можна недооцінювати факту появи цієї книги. Вона відіграє ту роль, яку мали б відігравати офіційні джерела в офіційних розслідуваннях. Але так склалося в нашій країні, що волонтери першими беруть на себе ту роботу, яка має бути зроблена державою», - зазначив Тимчук.

Ще один учасник презентації народний депутат України Георгій Логвинський вважає, що представлена книга допоможе дізнатися, «як протистояти ворогові».

«Ситуація з Кримом - не закінчена. Вона може бути продовжена, як з точки зору посилення анексії, так і з точки зору повернення контролю над цією територією», - вважає політик.

І тільки від нас залежить, наголосив він, за яким сценарієм підуть подальші події і чи зможемо ми обрати правильну стратегію, щоб захистити свою територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-