У поліграфкомбінаті

У поліграфкомбінаті "Україна" обурені поведінкою міграційної служби

Укрінформ
Державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" зробило офіційну заяву у зв'язку з інформацією про затримки в оформленні закордонних паспортів.

Підприємство повідомляє, що всі бланки, замовлені Державною міграційною службою України (ГМС), будуть персоналізовані без затримки, але при цьому уточнює, що існує ряд проблем, що виникли у відносинах з ГМС, повідомляється на офіційному сайті комбінату.

"Згідно з існуючим регламентом взаємодії між Поліграфкомбінат "Україна" і ГМС України, ГМС було повідомлено про тимчасовий вихід з ладу однієї з автоматизованих ліній лазерного гравіювання. Поліграфкомбінат "Україна" продовжує виготовляти паспортні документи, обмеження потужності виготовлення паспортних документів в 4-4,5 тис . документів буде існувати 2-3 дні. Тим більше, що всі бланки, замовлені ГТС України будуть персоналізовані без затримки", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Яценюк наказав розібратися з біометричними паспортами

"У той же час, 16.03.2015 Поліграфкомбінат "Україна" направив на адресу ДМС України проект договору на постачання наступної партії паспортних документів за ціною 304,32 грн. з ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій і 238,32 грн. з ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон без безконтактного електронного носія. Підвищення вартості бланків документів відбулося на 16% (приблизно 40 грн.) і обумовлене об'єктивними економічними чинниками, девальвацією національної валюти з початку року на 49% і введенням імпортного збору в розмірі 5% вартості матеріалів, - зазначають на підприємстві.

Поліграфкомбінат стверджує, що ГМС не підписує договір через подорожчання паспортів, оскільки це може спричинити "значне соціальне напруження в суспільстві".

"У той же час, підприємство ГМС України - ДП «Документ» з 10 березня 2015 підняло вартість своїх "консультаційних" послуг на 100,00 грн. їх розмір складає 350,00 грн. І на ці послуги ніяк не впливають курси валюти. При цьому, вартість адмінпослуг ГМС України, бланка і його персоналізації разом складає 348,15 грн. ", - наголошується в заяві.

Поліграфкомбінат "Україна" вважає такий підхід безпринципним.

"Вважаємо, що така "турбота" про громадян України є карикатурною. Непідписання ГМС України договору направлено на створення штучного дефіциту документів, а оприлюднення листів поліграфкомбінату "Україна" про тимчасові технічні складнощі є черговою спробою ГТС України звалити провину за власну бездіяльність на Поліграфкомбінат "Україна", - йдеться в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-