Каху Бендукідзе поховали в Тбілісі

Каху Бендукідзе поховали в Тбілісі

Укрінформ
Грузинського бізнесмена і політика Каху Бендукідзе, що помер 13 листопада в Лондоні, поховали в суботу на кладовищі в Тбілісі.

Про це повідомляє Meduza.

Церемонія прощання відбулася у Вільному університеті, заснованому Бендукідзе. Попрощатися з покійним прийшли тисячі людей, у тому числі Вахтанг Кікабідзе, спікер парламенту Грузії Давид Усупашвілі, посол США в Грузії Річард Норланд.

Каха Бендукідзе народився 1956 року в Тбілісі. З кінця 1980-х по середину 2004 року він займався бізнесом в Росії.

У червні 2004 року на запрошення президента Грузії Михеїла Саакашвілі Бендукідзе увійшов до складу грузинського уряду, очоливши міністерство економіки. Потім він протягом декількох років був міністром з координації економічних реформ. Під його керівництвом в Грузії були проведені масштабні реформи економіки і державної служби. Бендукідзе до відходу з держслужби в лютому 2009 року також займав пост голови канцелярії уряду Грузії.

Читайте також: Чиновник-камікадзе Каха Бендукідзе стверджував: бездіяльність подібна до смерті

Після відставки Бендукідзе зосередився на благодійності, вклавши десятки мільйонів доларів до створеного ним Фонду знань.

У травні 2014 року, після перемоги Петра Порошенка на виборах президента України, Бендукідзе увійшов до складу Економічної і дорадчої ради при уряді України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-