Інтелектуали з усього світу приїхали "Мислити з Україною"

Укрінформ
Інтелектуали, дослідники, письменники та митці з усього світу приїхали у Київ на конференцію "Мислити з Україною", щоб висловити солідарність із державою.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив один з її учасників американський історик Тімоті Снайдер, передає кореспондент Укрінформу.

"Передусім конференція "Мислити з Україною" для того, щоб показати солідарність, щоб показати, що Київ є містом, у яке хочуть приїхати люди з усього світу - частково тому, що ми хочемо бути з нашими українськими колегами, щоб висловити свою повагу до того, що вони зробили, а також висловити повагу та зацікавленість до того, як вони думають про нову Україну", - сказав Снайдер.

Він зауважив, що зараз Україна стала "чи не найцікавішим місцем на світі, де має та може відбутися серйозна дискусія з етики, політики та культури".

Конференція триватиме до 19 травня. Обговорення пройдуть у приміщеннях Києво-Могилянської академії. Загалом заплановано проведення семи панельных дискусій.

Обговорення проводитимуться українською, російською, німецькою, французькою, польською та англійською мовами. За задумом організаторів, на кожній панелі щонайменше один з гостей розмовлятиме мовою, яка для гостя не є рідною. Це має показати повагу до мови як такої та продемонструвати, що обговорення універсальних речей вимагають від всіх учасників особливих зусиль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-