Британська бібліотека виклала в інтернет Біблію Гутенберга

Укрінформ
Бодліанська бібліотека Оксфордського університету у Великій Британії виклала в інтернет оцифровані стародавні рукописи і друкарські книги.

Сайт з цифровими копіями книг запущено за участю британського фонду Polonsky Foundation, повідомляє Лента.ру.

"Зокрема, на новому ресурсі зберігається оцифрована копія Біблії, що надрукована Йоганном Гутенбергом в 1455 році і належить Бодліанській бібліотеці. Екземпляр, що зберігається у бібліотеці, входить до числа вцілілих 50 книг із першого накладу, виданого в друкарні Гутенберга", - йдеться у повідомленні.

Про проект із оцифруванню стародавніх рукописів і книг, запущений британською Бодліанською і Ватиканською бібліотеками, було оголошено в 2012 році. Всього планується викласти на сайт близько 1,5 мільйона сторінок.

Надалі на сайті з'явиться, зокрема, і колекція грецьких рукописів Ватикану, що включає тексти Гомера, Софокла, Платона, Гіппократа. Бодліанська бібліотека, чия колекція більша за ватиканську, планує оцифрувати рукописи і книги з XV по XVII століття.

Бодліанська бібліотека в Оксфорді була заснована в XV столітті. Вона названа на честь сера Томаса Бодлі — дипломата і збирача старовинних манускриптів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-