В Україні створюється національна мережа фахівців з регіонального розвитку

В Україні створюється національна мережа фахівців з регіонального розвитку

Укрінформ
В Україні вперше створюється національна мережа фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку РегіоНет.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі повідомив заступник керівника проекту "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні" Юрій Третяк.

"Ми хочемо об'єднати активних, успішних людей, відкритих до нових знань, які вже реалізували конкретні успішні практики місцевого чи регіонального розвитку, готових ділитися своїм вмінням та досвідом, переймати досвід інших учасників, які бажають суттєво підвищити свій професійний рівень і готові впливати на політику у сфері місцевого та регіонального розвитку через участь у дискусіях у цій мережі", - сказав Третяк.

Відбір до мережі здійснюється на конкурсній основі. Учасників відбирають після анкетування, найважливішим показниками якого є професійність, досвід реалізації успішної практики регіонального чи місцевого розвитку, а також згода у майбутньому надавати консультації та бути активним учасником мережі. Другим етапом є проходження базового навчання. Планується, що РегіоНет у наступні три роки заохотить до участі не менше 500 фахівців з регіонального та місцевого розвитку.

Заявки для участі у РегіоНет вже можна подавати. Їх прийом розпочався 16 вересня і триватиме до 31 жовтня. Формуляри заявок можна знайти на сайті проекту ЄС "Підтримка політики регіонального розвитку України", в рамках якого створюється РегіоНет.

Мережа створюється в інституційному партнерстві з низкою держустанов, зокрема Мінекономрозвитку, Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад, Асоціацією агенцій регіонального розвитку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-