Світ відзначає День білявок

Укрінформ
Міжнародний день блондинок відзначають у всьому світі в останній день весни.

Ініціатором відзначення цієї дати виступив Американський союз юристів, який запропонував відзначати «Національний день блондинок» 9 липня 2001 року. Потім цю ідею підхопили по всьому світу, і з 2006 року останній день весни, 31 травня проходить під прапором «Всесвітнього дня блондинок», повідомляє 20minut.ua.

Науковці вважають, що справжня блондинка - явище рідкісне, і за їхніми підрахунками вже до 2202 блондинки остаточно зникнуть з лиця Землі. Тільки за останні 50 років число блондинів і блондинок скоротилося з 49 до 14 відсотків від загального числа жителів планети. А причин цього декілька. По-перше, щоб дитина народилася блондином, у обох батьків повинні бути світле волосся. По-друге, в країнах, де переважає темний колір волосся, населення неухильно зростає, а ось європейці - німці, скандинави, росіяни, які є носіями "білявого гена" - все частіше обмежуються однією дитиною.

Остання людина зі світлим волоссям народиться, на думку вчених, у Фінляндії, де проживає найбільша кількість ясноволосих людей на душу населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-