Маріуполь не пустить до себе холеру

Укрінформ
Задовго до жаркого літа почав готуватися до курортного сезону Маріуполь. А першим завданням, що поставило для себе приморське місто, - вжити усі заходи щодо попередження холери і гострих кишкових захворювань.

Як розповів кореспондентові УКРІНФОРМу головний санітарний лікар Маріуполя Володимир Белицький, про це йшлося на нараді, що відбулася в міській раді, в якій взяли участь медики, правоохоронці, комунальники, ветеринари, - усі, від кого залежить епідеміологічна ситуація в місті.

«У Маріуполі пам'ятний 2011 рік, коли тут було зареєстровано вогнище холери. Тоді цією недугою захворіли 22 людини, місту довелося кинути усі сили, витратити немало коштів на те, щоб погасити це саме холерне вогнище. Зараз Маріуполь прагне вжити усі профілактичні заходи для того, щоб не пустити в місто холеру», - розповідає Володимир Белицький.

За його словами, на півтора місяці раніше за звичайне санітарні лікарі почнуть брати проби в Азовському морі і річках Кальчик і Кальміус, що впадають в нього. Вже з 1 травня усі пацієнти, які поступили в інфекційні відділення, перевірятимуться на наявність холерного ембріона, місто поспішає завершити будівництво очисних споруд у Кленовій балці, відремонтувати бактеріологічну лабораторію, прибрати вулиці, сквери, пляжі.

Про всяк випадок буде підготовлена і госпітальна база для хворих на холеру. Усе це повинно стати надійною перешкодою для запобігання цій небезпечному захворюванню, зазначив Володимир Белицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-