Українці вважають за краще тримати вдома собак і котів - опитування

Українці вважають за краще тримати вдома собак і котів - опитування

Укрінформ
Більш як половина українців (57%) у цей час тримає домашніх тварин, а ще у 21% жителів країни домашні тварини були раніше. У кожного п'ятого опитаного (22%) їх ніколи не було.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією Research & Branding Group.

"Найчастіше українці тримають вдома кішок (79%) і собак (61%). Серед власників кішок жінок більше, ніж чоловіків (81% проти 76%), тоді як серед власників собак більше чоловіків, ніж жінок (66% проти 57%)", - зазначається у повідомленні на сайті R&B.

Серед інших домашніх улюбленців українців - рибки (6%), птахи (4%), дрібні гризуни (3%), кролики (2%). 1% опитаних тримають інших тварин.

Переважна більшість українців (79%) сприймає своїх домашніх тварин як членів сім'ї. Найчастіше вони з'являються вдома як подарунки або віддаються "в хороші руки" (53%), рідше підбираються на вулиці (24%), купуються у заводчиків (18%) або у зоомагазинах (8%) чи на пташиному ринку (5%).

Характерно, що жінки частіше, ніж чоловіки, схильні підбирати тварин на вулиці, а чоловіки частіше купують тварин у тих, хто займається розплодженням.

Дослідження також показало, що більшість українців найближчим часом не планує заводити домашніх тварин (82%), тоді як планують це зробити 13% респондентів.

Опитування проводилося з 19 січня по 3 лютого по всіх областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-